0

Your Cart

Fejl du ofte begår ved fangst af mus

mouse header

1 Vær nænsom med lokkemaden

Mus har en rigtig god lugtesans, så de kan nemt blive skræmt væk, hvis dine hænder har været for meget i kontakt med både mad og fælde. Derfor er det altid en god idé at have så lidt kontakt med mad og fælde som muligt, eller ligefrem at have handsker på, når du håndterer det – også for bakteriernes skyld.

2 Brug god lokkemad

I vores artikel Lokkemad til mus kan du blive klogere på hvilken type lokkemad der er bedst til fangst af mus. Det er vigtigt at det ikke er mad der hurtigt udtørrer, og at maden indeholder for eksempel olier, så musen kan få færten af maden på god afstand.

3 Placer fælderne rigtigt

Mus bevæger sig typisk langs væggene, og det vil derfor være bedst, at placere dine musefælder langs væggene i de rum, hvor du har opdaget spor fra mus. Derudover vil det være optimalt at stille fælderne vinkelret på væggen, så musen har let adgang til den ligegyldigt hvilken side de kommer fra.

4 Sæt flere fælder

Mus kan formere sig rigtig hurtigt, og det vil derfor oftest ikke være nok at fange en enkelt mus, for så at være ovre museproblemerne. Det vil derfor være mest effektivt at kunne fange flere mus på én gang, og du kan sagtens sætte flere fælder inden for det samme områder. I det tilfælde kan du med fordel endda putte lidt forskelligt mad i hver af fælderne, og se hvad der fungerer bedst.

Skrevet af:

Maria Bloch-Jensen, februar 2022