0

Your Cart

Lokkemad til musefælden

musefælde mad

Lokkemad til husmus og halsbåndsmus

Der er en lille forskel på hvad der tiltrækker henholdsvis husmus og halsbåndsmus, som er de mus, der oftest trækker ind i danske hjem. Husmus er dog ikke så kræsende som halsbåndsmus.

Musefælde mad til husmus kan derfor med fordel være madvarer, som oftest er i køkkenet i forvejen, så som pølse, rosiner, nødder, franskbrød.

Det er dog vigtigt, og især til halsbåndsmus at bruge lokkemad som dufter af noget og bliver ved med at dufte. Derfor er brugen af ost ikke ideelt, da det hurtigt udtørre og mister dens duft. I stedet skal man søge over imod nogle fødevarer, hvor halsbåndsmusen rigtig godt kan li’ nøddeduften som for eksempel mandler, hasselnødder, eller andre former for nødder.

Placering af lokkemad

Det er også vigtigt hvor man placerer sin musefælde og ikke mindst lokkemaden. Dette skyldes at omverdenen ikke skal kunne komme i kontakt med det, da børn eller kæledyr risikere at komme til skade, og/eller, at det bortkommer og der ikke længere er noget der tiltrækker musen.

I modsætning til ved almindelige musefælder, skal du med en Nicetrap musefælde ikke tænke over, om maden sidder godt nok fast i fælden, eller om den er tilgængelig for omverdenen. Det skyldes, at lokkemaden i en Nicetrap musefælde indsættes i bunden af fælden, som kun en mus kan tilgå. Lokkemad i en Nicetrap musefælde kan derfor også genbruges igen og igen, og effektivt, hvis man husker at vælge lokkemad, der ikke udtørrer som nævnt tidligere

 

Skrevet af:

Maria Bloch-Jensen, februar 2022